onsdag 9 juli 2008

Flyga Drake

Flyga Drake skriven av Khaled Hosseini.

Denna bok har en väldig gripande berättelse om två pojkars vänskap, de växte upp i Afghanistan. De båda kommer från skilda världar. Författaren hade lyckats att visa en bild av hur Afghanistan var före kriget, landet verkade så vacker och exotisk. Tyvärr höll inte pojkarnas vänskap på grund av oroligheterna som kom. Senare blev det krig och ryssarna invaderade Afghanistan. Den ene pojken, Amir, flydde till USA med fadern. Det gick väldigt lång tid innan han återvände till hans hemland för att söka. Man kan säga att sedan vänskapen mellan Amir och Hassan bröt upp hade Amir hela tiden mått dålig. Inte haft en inre frid tills en dag ett telefonssamtal kom.

Boken är mycket läsvärd och jag rekommenderar den. Jag har sett filmen men det finns en del handlingar som är helt olika mellan bok och film. Boken är bättre än filmen, men ändå är filmen också bra. Då de båda har sina egna handlingar.

P.S. Samme författaren har skrivit en annan bok, Tusen Strålande Solar, jag önskar den till min födelsedag. I pocketformat. ;)

Inga kommentarer: