torsdag 2 december 2010

Bankmannen vs. Thomas

Normalt brukar jag inte tycka om snön men idag gör jag det. Fantastisk snöyra. Härligt vitt landskap. Perfeka tillfällen att bara sitta inomhus och spela TV-spel, läsa romanstiska böcker, äta godis och njuta av att bara få vara hemma.

Idag träffade vi vår handläggare inne i banken. Det är tredje gång vi träffats och jag tycker om honom. Han påminner om Thomas på något sätt, en äldre man som Thomas kanske skulle vara om 25 år, de båda är duktiga på siffror och vet vad de talar om. Det är rolig att se dem två sitta mittemot varandra och prata om siffror. Bankmannen försöker att inte bli för imponerad av Thomas och det märks även på honom att han tycker det är skönt att diskutera olika frågor med Thomas för Thomas vet precis vad och hur han ska svara på frågorna. Idag gjorde vi upp hur utbetalningar till vår gård ska gå till och att Thomas ska bli helkund hos Färs och Frosta Sparbanken. Personalen på kontoret här i Sjöbo är väldigt trevliga tycker jag. Här nedan är ett exempel på hur diskussion pågick mellan bankmannen och Thomas:

Bankmannen: "Hur lång tid kan ni betala av topplånet?"
Thomas: "X år."
Bankmannen antecknar och tittade upp igen mot Thomas och uppgav siffran.
Thomas: "Inga problem det är X % av beloppet på X kr."
Bankmannen tog fram miniräknaren och knappade ner siffrorna medan Thomas svarade med stor självsäkerhet: "Det blir X kr i månaden."
Bankmannen visade fram miniräknaren och tittade imponerat på Thomas som hade sagt de rätta siffror.

Thomas hade inga papper framför sig, bara en mapp med papper som bankmannen vill få kopior av. Denna bankmannen är en tuff förhandlare men Thomas är tuffare. Bankmannen gillar Thomas. I ett tidigare möte när vi diskuterade om att ta ett lån av ett belopp till vår gård hade bankmannen frågat Thomas om vi trodde att vi kunde sälja vårt hus snabbt. Thomas hade då svarat utan några tvekan alls och med en säker röst: "Självklart! Det är bara frågan om priset." Idag gratulerade bankmannen att Thomas hade rätt och dessutom att vi sålt huset med vinst och snabbt.

Jag är gift med en affärsman.

1 kommentar:

Fredde sa...

Härligt att du har en bra köpman och mannen tar hand om det, medan du snart får flytta in med hela din familj.